Glavni trendovi za online marketing u 2020. godini!

Glavni trendovi za online marketing u 2020. godini!

Zanima li vas što će se novoga događati u online marketingu ove godine? Što je s već poznatim metodama? U što se isplati uložiti u 2020. godini?

Zanimaju li vas odgovori na ova, ali i druga pitanja - pročitajte naš tekst o glavnim online trendovima u 2020. godini - iz perspektive marketinga.






Omnichannel marketing

Omnichannel marketing se razvio iz onoga što smo ranije nazivali multichannel marketingom. Strategija kojom se marketing usklađuje na svim razinama i platformama, od razine komunikacije na samom websiteu, do oglašavanja i društvenih mreža.

Zajednički, usklađeni napori na svim razinama marketinga imat će kombinirani efekt koji je jači od pojedinačnih strategija. Ove godine očekuje se još više povezivanja svih vrsta marketinga.

Zanima li vas jedinstvena marketinška strategija? Kontaktirajte nas.



Video oglašavanje


U prošloj godini već smo pisali o prednostima video oglašavanja, ali u 2020. fokus na ovaj oblik oglašavanja će se dodatno povećati. Ne samo kroz Youtube, već i oglašavanje na Facebooku i Instagramu gdje video oglašavanje postiže odlične rezultate!

Kontaktirajte nas ako ste zainteresirani za video oglašavanje.



Zauzimanje "prostora” na Googleu


Izgled rezultata Google pretraživanja se mijenja iz dana u dan. U rezultatima pretraživanja se prikazuju Google karte, Google my Business profili, često pitana pitanja, slike i opisi proizvoda, kao i neizbježni Google Ads.

Optimizacija samo za rezultat pretraživanja u nekim slučajevima više nije dovoljna. Ovo se primarno odnosi na rezultate pretraživanja koji se prikazuju na mobilnim uređajima. Zauzimanje što većeg "prostora” u rezultatima pretraživanja, omogućuje vam da posjetitelji nikad ne vide vašu konkurenciju!

 



Sigurnost websitea

 

Na prijelazu s 2018. na 2019. Google je "natjerao” vlasnike web stranica da implementiraju SSL i prebace websiteove na sigurni https:// protokol. Danas, Google dodatno podiže ljestvicu kroz zahtjevanje da se svi resursi na websiteu učitavaju sa sigurnih lokacija, kroz tzv. "Mixed content” upozorenja koja mogu preplašiti posjetitelje web stranica!

Zanima li vas je li vaš website siguran? Obratite nam se za besplatnu ocjenu web stranica!

Pročitajte još korisnih članaka

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više