Content Marketing | Pisanje sadržaja | Optimizacija teksta

Pisanje i promocija optimiziranog sadržaja koji postiže rezultate!

Želite profesionalno napisan tekst za vaše web stranice? Niste upućeni u to koliko je sadržaj web stranica bitan za postizanje rezultata - prodaje, rangiranja na tražilicama, interakcije s posjetiteljima? Nedostaje vam vremena, znanja i kreativnosti za content marketing? Nivago tim spreman vam je pomoći!

Content marketing je usluga koja se prvom redu ostvaruje kroz napisani tekst. Riječ je o aktivnosti koja je usko povezana s nizom usluga - izradom web stranica, web shopa, SEO optimizacijom, oglašavanjem na društvenim mrežama i drugima.

Vrhunski izrađene web stranice, sa snažnim SEO autoritetom, neće postizati dobre rezultate ako je sadržaj tih web stranica loš. S druge strane, web stranice s vrhunski napisanim sadržajem, neće postizati dobre rezultate ako taj sadržaj nije vidljiv - kroz SEO promociju, oglašavanje ili druge oblike promocije.

Što content marketing postiže za web stranice?

Content marketing je neophodan za postizanje rezultata na tražilicama, a dobar content marketing je ono čime će se vaše web stranice izdići u rezultatima iznad konkurencije. Posredno, riječ je o poboljšanim pozicijama i prometu na stranicu.

Dobro napisan tekst pokazuje pouzdanost i stručnost vas, vaše web stranice i vaše tvrtke, odnosno brenda. Kupci će više vjerovati web stranicama koje komuniciraju s njima na prilagođeni, odgovarajući način.

Kakav sadržaj možemo izraditi za Vas?

Možemo pomoći kroz izradu sadržaja za većinu potreba web stranica. Ako za potrebe Vaših web stranica tražite tekst drugačije vrste, svakako nam se obratite.

Vrste sadržaja koje pokrivamo:

 • pisanje opisa proizvoda i usluga
 • blog članci i upravljanje blogom
 • izrada stranica koje opisuju vas ili vašu tvrtku
 • pisanje stranica s čestim pitanjima i odgovorima
 • izrada studija slučaja (case studies)

Čime se naša usluga razlikuje od ostalih?

Sadržaj koji pišemo sadržajno i stilski odgovara vašim potrebama. Naš svaki tekst pisan je uz stručno znanje marketinga, odnosno prikladan je za oglašavanje, postizanje SEO rezultata i interakciju sa čitateljima.

Tekstovi koje pišemo su pravopisno i gramatički vrhunski, a zapošljavamo stručnjake za hrvatski i engleski jezik. Prema potrebi možemo surađivati na izradi sadržaja na drugim jezicima ili paralelnoj višejezičnoj izradi sadržaja.

Nivago content marketing uključuje:

 • Pisanje iz stručne perspektive marketinga i SEOa
 • Tekstove koji postižu marketinške ciljeve
 • Vrhunsko znanje engleskoga i hrvatskoga jezika
 • Podršku za content marketing na više jezika

Kako prepoznati dobar sadržaj stranice?

Postoji niz kriterija kojima se može ocijeniti kvaliteta sadržaja određene stranice. Izdvojit ćemo one najvažnije - dužina, stil pisanja, unikatnost, SEO fokus.

Dobar tekst mora dovoljno opširno pokriti temu o kojoj je riječ. Loš sadržaj bit će u pravilu kratak, što je jedan ključan faktor za postizanje rezultata na Googleu. Izuzetno kratak sadržaj može čak uzrokovati ručnim uklanjanje (manual penalty) na način da se web stranice potpuno prestanu prikazivati u Google rezultatima!

Stil pisanja mora tonom savršeno odgovarati vašem brendu i potrebama. Na taj način su vaše stranice stručne kad je to potrebno, a prijateljske kad je potreba za time. Kod loših tekstova na web stranicama riječ je u pravilu o tekstovima s promašenom publikom.

Svi tekstovi koje radimo su jedinstveni, unikatni i napisani samo za potrebe vaših web stranica. Unikatnost pisanja je još jedan vrlo bitan, ali potencijalno i opasan faktor kod pisanja teksta i izrade sadržaja za web stranice.

Google vrlo učinkovito prepoznaje tekst koji nije unikatan i kažnjava stranice koje kopiraju sadržaj. U najblažem slučaju kopirani tekst neće postizati rezultate, a u najgorem može uzrokovati uklanjanjem iz Google rezultata!

Dobro napisane stranice imaju SEO optimizaciju na umu. One su organizirane tematski oko određene ključne riječi koje želimo pokriti tom stranicom. Svi naši tekstovi su ujedno i SEO optimizirani, spremni za postizanje rezultata.

Stranice bez SEO fokusa nemaju jasno postavljen smjer za koju ključnu riječ žele postizati rezultate. Takve stranice neće ostvariti pun potencijal SEO optimizacije jer je dobar, SEO optimizirani sadržaj preduvjet za postizanje SEO rezultata.

Kod izrade sadržaja obratite pozornost na:

 • dužinu sadržaja
 • stil pisanja
 • unikatnost teksta
 • ima li stranica jasan SEO fokus

Ako niste sigurni u to je li sadržaj vaših web stranica dobar i zanima vas kako ga poboljšati, obratite nam se s upitom. Redovite konzultacije o content marketingu uključene su u našu uslugu SEO optimizacije.

Zašto nama prepustiti content marketing?

Vi ste stručnjaci za vaše područje poslovanja i za vašu tvrtku - zašto onda prepustiti sadržaj vaših web stranica nama?

Pisanje teksta je posao koji zahtjeva veliko vremensko ulaganje. Želite li da vaši najiskusniji zaposlenici provode vrijeme pišući tekstove za web stranice ili da se bave svojim poslom?

Stručnost u nekom području nužno ne garantira da je ta osoba stručnjak za pisanje, osobito za ton, strukturu i SEO optimizaciju teksta pri pisanju. Vrhunski stručnjaci ne mogu se staviti u poziciju prosječne osobe kojoj je tekst namijenjen. Mi pišemo tekst koji je primjeren za vašu publiku!

Usluga content marketinga dozvoljava da svoje vrijedno vrijeme provodite u vlastitom poslu, dok iskusni pisci proizvode sadržaj koji savršeno odgovara vašim potrebama!

Ukratko o Content Marketingu: