SEO - optimizacija za tražilice

Postoje točna pravila i zahtjevi za rast pozicije web stranice!

Mislite da je konkurencija u internet svijetu velika i da je teško istaknuti se među ostalim konkurentima? Napravili ste Web stranicu, ali još uvijek niste vidljivi ni dostupni ciljanoj publici? Nudite kvalitetne proizvode i usluge, ali i dalje ne ostvarujete napredak ni rast u prihodima i pozitivnim rezultatima? SEO optimizacija stranice je ono što Vam treba.


SEO je skraćenica za Search Engine Optimization i odnosi se na pomicanje i poziciju Web stranice na internet tražilicama. Tražilice su vrlo važan i kvalitetan izvor posjetitelja, jer dolaze do vas preko upisa ključnih riječi. Ako imate izrađene web stranice, a posjeta vam je slaba i pozicija na pretraživačima jako loša, razlog je taj što stranice nisu optimizirane.

Nakon izrade web stranice, sljedeći idealan i najbolji korak za Vaše poslovanje je optimizacija. SEO optimizacija je proces kojim se postiže visoko rangiranje i visoke pozicije Vaše Web stranice prilikom pretrage za određenim proizvodom ili uslugom koju Vi nudite. SEO je dobro osmišljena strategija višemjesečnog rada, koji će dovesti Vaše Web stranice na istaknuto mjesto Google tražilice.

Koje su glavne aktivnosti SEO optimizacije?

SEO je dio internet marketinga, čija je osnova uspješnosti dobro optimizirana stranica. U sklopu SEO optimizacije stranica treba naglasiti da postoje dvije vrste optimizacije: on page i off page optimizacija. Ove dvije vrste optimizacije ne mogu se odvojiti, već uvjetuju jedna drugu. On-page optimizacija je proces optimiziranja same Web stranice i svih elemenata koji se nalaze na njoj, dok je off-page optimizacija proces gradnje i upravljanja vanjskim poveznicama i parametrima prema Vašoj Web stranici. 

Kombinacijom ove dvije metode mogu se očekivati pravi, dugoročni i kvalitetni rezultati visokog pozicioniranja u organskom dijelu internet tražilica. Glavne aktivnosti optimizacije usmjerene su na isticanje Vaše internet stranice među drugima, kako bi zadobili povjerenje svih internet posjetitelja koji tragaju za Vašom uslugom, a odnose se na:

 • kreiranje kvalitetno optimiziranih sadržaja
 • gradnju profesionalnih i direktnih linkova prema Vašoj Web stranici
 • praćenje trendova i konkurencije
 • praćenje kretanja potražnje Vaših sadašnjih i potencijalnih kupaca
 • promociju na kvalitetnim domenama visokog PR i PA

Zašto je SEO poželjan za svaku vrstu poslovanja?

Visoka i kvalitetna pozicija na prvoj strani tražilica, donosi znatno povećanje prometa i prihoda Vašeg poslovanja u kratkom roku i omogućuje vam konstantnu i besplatnu promociju Vašeg poslovanja za ljude diljem svijeta. Ne postoji medij ni marketinški alat moćan i učinkovit kao što je internet. Zašto onda ne iskoristiti njegove potencijale?

U današnje vrijeme internetske povezanosti i tehnoloških dostignuća koji nam omogućuju dolazak do svih željenih informacija preko samo jednog klika, većina pojedinaca kada traga za uslugom, proizvodom ili informacijom odlazi na internet po informacije. Danas više od 90% svih posjeta dolazi od pretraživača, a to je ujedno i najjednostavniji način da se dođe do neke informacije.

Praksa i istraživanje je pokazalo da osobe koje pretražuju internet, ne odlaze dalje od 20. pozicije rezultata pretraživanja. Razlog tome je činjenica da se veća razina kvalitete, vrijednosti i povjerenja daje Web stranicama koje se nalaze na prvih 10 pozicija internet tražilice.

SEO optimizacija stranica Vam u sklopu internet marketinga omogućuje promociju i povećanje prometa na tražilicama različitih zemalja i govornog područja, što daje priliku Vašem poslovanju da dobije internacionalni odjek te da ostvari proširenje i stvaranje portfolia zadovoljnih klijenata diljem svijeta.

Nivago SEO strategija

Nivago tim stručnjaka za svakog klijenta osmišljava posebnu i ciljanu SEO strategiju, specifičnu i različitu za svako poslovanje sukladno Vašim željama i idejama. SEO optimizacija je dugoročan proces koji donosi rezultate nakon određenog vremenskog razdoblja, ovisno o kombinaciji i spletu brojnih unutarnjih i vanjskih faktora. Prvi rezultati mogu se očekivati već nakon 45 dana.

Na neke faktore se može utjecati, dok su neki posljedica promjena koje provode tražilice, za koje je potrebno vrijeme da se implementiraju. Potrebno je određeno vrijeme da Google indeksira Vašu stranicu i optimizaciju koja se radi na njoj i ocijeni ju kao kvalitetnu stranicu po svim svojim parametrima i algoritmima, nakon čega ju može nagraditi visokom i kvalitetnom pozicijom. Ukratko, nakon provedene SEO optimizacije vaš sadržaj će biti bolje pozicioniran na Google-u.

Osnovni SEO koraci:

 • dogovor oko ciljeva
 • analiza Vaše Web stranice i konkurencije
 • određivanje ključne riječi i fokusa rada
 • izrada plana aktivnosti rada na mjesečnoj bazi
 • odabir kvalitetnih tematskih domena i kanala promocije
 • svakodnevno upravljanje vanjskim poveznicama
 • kreiranje sadržaja i članaka i njihovo plasiranje na webu
 • praćenje kretanja u pozicijama
 • izrada mjesečnog izvještaja
 • dovođenje na optimalnu poziciju na internet tražilicama

Cijena izrade SEO optimizacije može varirati i ovisi o broju stranica, načinu izrade stranica, broju ključnih riječi i naravno o jačini vaše konkurencije. Znanje i iskustvo Nivago tima dovest će Vas na optimalnu i vidljivu poziciju, koja će podignuti Vaše poslovanje na novu razinu!

Zahtjev za besplatnu prezentaciju