Provjerite jeste li dobili besplatne Google Ads kredite za oglašavanje!

Provjerite jeste li dobili besplatne Google Ads kredite za oglašavanje!

Google je prije nekoliko dana aktivnim Google Ads korisnicima podijelio preko 340 milijuna dolara besplatnih kredita za oglašavanje! Ako ste dosad pratili naš blog – mogli ste saznati o ovom programu još u ožujku.

Tada je Google je najavio dosad navjeći paket pomoći svojim Ads korisnicima pogođenima COVID-19 krizom.

Najavljeno je 800 milijuna dolara pomoći, od čega 340 milijuna dolara vrijednosti Google Ads budžeta za oglašavanje malim i srednjim poduzetnicima, uz dodatnih 250 milijuna za Google Grants program za neprofitne organizacije.

Nije bilo potrebno prijaviti se za ovaj paket pomoći – cijeli proces je bio automatski – tako da vas besplatan budžet možda čeka na vašem računu!

Kako provjeriti jeste li dobili besplatan Google Ads budžet?

Ako ste korisnik naše usluge Google Ads oglašavanja – već smo vas obavijestili o ovoj novosti. Ako niste, potražite sljedeću poruku u vašem Google Ads dashboardu:

Google Ads budžet

Sami iznosi besplatnog budžeta mogu se razlikovati ovisno o vašoj kategoriji poslovanja i ranijem trošenju Google Ads budžeta.

Kako aplicirati besplatni Google Ads budžet i koja su ograničenja?

Proces je potpuno automatski! Kredit je odmah prirodan vašem Google Ads budžetu za oglašavanje i možete ga trošiti kao takvoga.

Jedino ograničenje je rok do kojeg je besplatan budžet potrebno potrošiti – 31. prosinca 2020.

Zašto nisam dobio besplatan Google Ads kredit za oglašavanje?

Google je automatizirao ovaj proces kroz niz kriterija (aktivnost u poslljednjih 12 mjeseci, visina budžeta, industrija u kojoj se oglašava itd.), a individualna prijava na program nije bila moguća. Ako vas zanima detaljnije zašto vam je pomoć odbijena i biste li se trebali žaliti, obratite nam se za besplatnu analizu Google Ads računa.

Pročitajte još korisnih članaka