img1

Google je prije nekoliko dana aktivnim Google Ads korisnicima podijelio preko 340 milijuna dolara besplatnih kredita za oglašavanje! Ako ste dosad pratili naš blog – mogli ste saznati o ovom programu još u ožujku.

Tada je Google je najavio dosad navjeći paket pomoći svojim Ads korisnicima pogođenima COVID-19 krizom.

Najavljeno je 800 milijuna dolara pomoći, od čega 340 milijuna dolara vrijednosti Google Ads budžeta za oglašavanje malim i srednjim poduzetnicima, uz dodatnih 250 milijuna za Google Grants program za neprofitne organizacije.

Nije bilo potrebno prijaviti se za ovaj paket pomoći – cijeli proces je bio automatski – tako da vas besplatan budžet možda čeka na vašem računu!


Kako provjeriti jeste li dobili besplatan Google Ads budžet?

Ako ste korisnik naše usluge Google Ads oglašavanja – već smo vas obavijestili o ovoj novosti. Ako niste, potražite sljedeću poruku u vašem Google Ads dashboardu:

Google Ads budžet

Sami iznosi besplatnog budžeta mogu se razlikovati ovisno o vašoj kategoriji poslovanja i ranijem trošenju Google Ads budžeta.


Kako aplicirati besplatni Google Ads budžet i koja su ograničenja?

Proces je potpuno automatski! Kredit je odmah prirodan vašem Google Ads budžetu za oglašavanje i možete ga trošiti kao takvoga.

Jedino ograničenje je rok do kojeg je besplatan budžet potrebno potrošiti – 31. prosinca 2020.


Zašto nisam dobio besplatan Google Ads kredit za oglašavanje?

Google je automatizirao ovaj proces kroz niz kriterija (aktivnost u poslljednjih 12 mjeseci, visina budžeta, industrija u kojoj se oglašava itd.), a individualna prijava na program nije bila moguća. Ako vas zanima detaljnije zašto vam je pomoć odbijena i biste li se trebali žaliti, obratite nam se za besplatnu analizu Google Ads računa.