Zašto kreirati LinkedIn profil svoje tvrtke?

Zašto kreirati LinkedIn profil svoje tvrtke?

Za sve vas koji se želite umrežiti i razviti vlastitu bazu poslovnih veza postoji savršeno mjesto na internetu za to, a poznato je kao - LinkedIn. LinkedIn možemo interpretirati kao profesionalno web mjesto za razvoj društvenih mreža, ali što je LinkedIn zapravo?

LinkedIn je najveća poslovna društvena mreža koja danas broji gotovo 740 milijuna članova i više od 55 milijuna registriranih tvrtki u više od 200 zemalja diljem svijeta. Od svih registriranih korisnika, njih čak 40% LinkedIn platformu koristi svakodnevno, ostvarujući pritom preko 1 milijardu interakcija svakog mjeseca.

U svijetu u kojem se tehnologija mijenja velikom brzinom, dugovječnost ove tehnološke tvrtke osnovane davne 2002. godine, predstavlja njenu veliku korisnost i dominaciju unutar niza društvenih mreža koje se danas koriste.To možemo vidjeti upravo iz informacije koju nam otkriva Hubspot, a koja ukazuje da je LinkedIn je posebno dobar izvor za otkrivanje potencijalnih klijenata i da je 277% učinkovitiji u generiranju potencijalnih kupaca od Facebooka i Twittera.

Ako vam ovo nisu dovoljni razlozi zašto biste trebali otvoriti LinkedIn profil vaše tvrtke, evo još nekoliko prednosti koje vam nudi LinkedIn:

Možete graditi svoj brend

LinkedIn je izvrsno mjesto za građenje vlastitog brenda, odnosno brenda vaše tvrtke. To je zapravo jedino online mjesto gdje možete bez ustručavanja pričati isključivo o poslovnim temama i poslovnoj problematici te o tome kako je i zašto je upravo Vaš brend najbolji izbor za nekoga.

Prenesite profesionalnu sliku profila vašeg poslovanja i napišite moćan sažetak koji naglašava vaše prednosti i snage te prikazuje osobnost vaše tvrtke. Pišite o problematici u vašoj grani poslovanja te pružite čitateljima konkretna rješenja. Plasirajte informativne i edukativne članke i pokažite da ste pravi profesionalci u vašem području.

Pomaže vam u rangiranju na Google-u

Poredak na Googleovoj prvoj stranici može biti težak i kompleksan zadatak, ali LinkedIn je dobro poznata i moćna mreža te kao što je dobar za mnoge poslovne stvari, LinkedIn vam može koristiti i u zauzimanju dodatne pozicije na Googleu kako biste svojoj tvrtki pomogli da postigne veći plasman u Googleovim rezultatima pretraživanja.

Održavanje vaše baze kontakata

LinkedIn je zapravo vaša online ladica puna "vizitki” različitih tvrtki, mogućih klijenata ili profesionalaca s kojima biste možda željeli u budućnosti surađivati.

Sve one osobe koje ste upoznali na raznim konferencijama ili one prijatelje od prijatelja koji su bili zainteresirani za freelancing za vašu tvrtku odmah dodajte u svoju profesionalnu mrežu na LinkedIn-u i držite ih u svojim vezama kako biste se jednog dana mogli ponovno povezati kada za to dođe vrijeme.

Možete istraživati druge tvrtke i potencijalne zaposlenike te klijente

LinkedIn je prepun profila kvalitetnih profesionalaca te potencijalnih klijenata, ali u mnogim slučajevima i konkurenata. Istražite što plasiraju vaši konkurentni na LinkedIn-u, naučite nešto od svakoga i to iskoristite za jačanje vlastitog brenda.

Također, ukoliko tražite novog zaposlenika imate ogromnu bazu u kojoj možete pronaći savršenog kandidata za vaš posao.

Osim toga, ukoliko na LinkedIn-u želite pronaći klijente, na dobrom ste mjestu, pogotovo ako poslujete B2B. Targetiranje drugih tvrtki, ali i privatne profile, omogućeno je LinkedIn oglašavanjem putem kojega možete doći svoje ciljne skupine.

Vijesti i novosti iz industrije

LinkedIn vremenska traka generira se svakom vašom prijavom u profil, baš kao i kod drugih društvenih mreža. Upravo zato LinkedIn vam svakodnevno plasira nove zanimljivosti i novosti o vašim vezama, grupama koje pratite te trendovima u industriji. Uvijek je zabavno, ali i pametno pratiti sve novosti, jer nikada ne znate kada će vam neka informacija dobro doći i pomoći u poslovnim odlukama.

Network, network, network!

Jesmo li već dovoljno naglasili da je LinkedIn iznimno važan mrežni alat za poslovni svijet? :)

Čak i ako ste introvert i mrzite mrežne događaje, i dalje možete njegovati značajne LinkedIn mreže. Kroz LinkedIn možete izgraditi odnos s međusobnim vezama, ljudima iz vašeg područja pa čak i sa svojim najvećim uzorima.

Ukoliko i vi želite svoju tvrtku predstaviti ovoj velikoj LinkedIn zajednici, slobodno nam se obratite i prepustite to našim stručnjacima!

Pročitajte još korisnih članaka

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više