Ispravno održavanje web stranice glavu čuva

Ispravno održavanje web stranice glavu čuva

Web stranica je vaša online poslovnica, preko koje internet posjetitelji dolaze do Vas i upoznaju se s osnovnom ponudom Vašeg poslovanja. Ona je prvi kontakt s Vašim potencijalnim klijentima, zbog čega je bitno da na pravi način prezentira Vašu misiju poslovanja. No, što nakon što ste izradili svoju web stranicu?

Ako ste mislili da ste s izradom web stranice obavili sav posao potreban za osiguranje profitabilne internet prisutnosti, morat ćemo Vas razočarati. To je samo početak Vaše kvalitetne prezentacije na internetu, koja zahtijeva stručno praćenje i održavanje. Postoji niz negativnih situacija i posljedica koje mogu negativno utjecati na Vašu web stranicu bez pravilnog nadzora.
 
Jeste li ikada doživjeli da Vam stranica prestane raditi? Ne možete učitati određene dijelove Vaše stranice ili su Vam određeni dijelovi izbrisani bez Vašeg znanja? Lijek za to je webmaster koji sa svojim stručnim znanjem može otkloniti Vaše brige oko stranice.

Svijest o potrebi i važnosti procesa održavanja, omogućit će Vam pravilnu zaštitu od gubitka klijenata i neželjenih financijskih gubitaka. Svaka nekontrolirana promjena na stranici, utječe na lošu izvedbu Vaše web stranice, koja može biti razlog odlaska internet posjetitelja, koji su mogli biti Vaši budući klijenti.

Tehnološke i internet postavke mijenjaju se svakoga dana i potrebno je biti u toku s njima. Ako želite povećati povrat ulaganja i dobiti najviše od Vašeg web prisustva, plan održavanja je obavezan i nezaobilazni dio svake web stranice.

Zašto je održavanje web stranice bitno i koje su njegove glavne stavke?


Važnost i nužnost održavanja stranice objedinjuje se u dva glavna cilja svakog poslovanja: zadovoljstvo Vaših klijenata i profitabilnost Vašeg online poslovanja, a sve to se može postići kroz vođenje pravilne brige oko web stranice, koja mora biti vjerodostojna i funkcionalna u svakom trenutku.

Uz sve vidljivo na stranici, postoji i pozadina web stranice koja često zna otkazati poslušnost, radi brojnih utjecaja i zlouporaba koji Vam nisu vidljivi ni poznati, a na koje se može i mora pravovremeno utjecati. Kako? Uz pomoć Vašeg webmastera koji Vam može omogućiti sljedeće:

Backup ili izrada sigurnosne kopije
Backup podataka ili sigurnosne kopije su vitalni dio redovitog održavanja. Ako virus pogodi Vašu stranicu ili dođe do rušenja ili zlouporabe web stranice, sigurnosna kopija Vam omogućuje vraćanje svih podataka i bitnih elemenata stranice. Integritet backupa čine webmasteri koji obavljaju redovite provjere sigurnosne kopije.

Upravljanje sigurnosti stranice
Svaka web stranica treba stalni sigurnosni nadzor i zaštitu. To uključuje otkrivanje zlonamjernih softwarea i programa, virusa, hakera, zlonamjerno ubačenih malicioznih kodova i naravno, uklanjanja svih ostalih    problema koji bi mogli postojati.

Jedan od glavnih načina na koji hakeri mogu dobiti pristup stranicama i ubacit neželjeni virus jest putem zastarjelog softwarea. Posljednja stvar koju želite jest da Vaši posjetitelji pokupe virus sa Vaše stranice, za koji Vi ni ne znate.

Čak i uz ažurirani software, hakeri mogu pronaći svoj put do ulaska u Vašu stranicu. Najbolji način za borbu protiv toga je redovito praćenje i održavanje, jer što se prije problem uoči brže se može popraviti i vratiti sigurnost Vaše stranice.
 
Provjera izvedbe stranice
Mislite da Vaša stranica radi dobro, ali jeste li sigurni u pravilan i neprekidan rad svih performansi stranice? Redovita provjera pravilnosti izvedbe stranice omogućuje Vašim stranicama zaštitu kvalitete i lakše korištenje klijenata. Ako se stranica sporo učitava, to može uzrokovati pad u prometu i visoke pozicije na tražilicama. Sve neuobičajene promjene na stranicama utjecati će na stvaranje sumnje Vaših posjetitelja u integritet stranice, što će ih pogurati prema konkurenciji.

Na tržištu postoji velika ponuda tvrtki i webmastera za održavanje, koji će Vam pružiti prilagođene planove, razinu održavanja i podrške sukladno Vašim potrebama. Ovisno o tome razlikuje se i način plaćanja koji može uključivati:

- održavanje i plaćanje po satu
- po angažmanu webmastera
- po intervenciji
- mjesečno fiksno održavanje
- godišnje 24/7 održavanje i podrška

Sve je dobro dok se ne pojave prvi problemi s web stranicom. Tada je ispravak daleko skuplji, a gubitak može postati toliko velik da može dugoročno ugroziti Vaše poslovanje. Gubitak klijenata, financijski gubitak, gubitak vjerodostojnosti i integriteta, samo su neke od mogućih situacija koje ne želite doživjeti, a možete izbjeći pravovremenim, stručnim održavanjem i stalnom kontrolom web stranice.

Prepustite svoje web stranice u ruke stručnjaka, rasteretite se nepotrebne brige oko sigurnosti, održavanja i ostalih problema web stranice i usredotočite se na poslovanje. Nemojte iznevjeriti svoje internet posjetitelje, već im pružite profesionalan i nezaboravan doživljaj Vašeg poslovanja, kroz pravilno i stalno održavanje.

Pročitajte još korisnih članaka