Treći krug vaučera za digitalizaciju – unaprijedite vaše poslovanje

Treći krug vaučera za digitalizaciju – unaprijedite vaše poslovanje
Treći krug Javnog poziva „Vaučeri za digitalizaciju" Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja kreće od 1. ožujka 2024. godine i traje do 29.3.2024. godine.
 
Ovo predstavlja još jednu priliku za mala i srednja poduzeća (MSP) u Hrvatskoj da iskoriste sredstva Europske unije namijenjena poticanju digitalne transformacije. Ovaj program, koji je dio šire strategije digitalizacije gospodarstva, usmjeren je na povećanje konkurentnosti i produktivnosti poduzeća kroz implementaciju digitalnih tehnologija.
 

Pozadina i ciljevi programa

Europska unija kontinuirano radi na poticanju digitalne transformacije poslovnog sektora kako bi osigurala održiv i inkluzivan rast. U tom kontekstu, vaučeri za digitalizaciju predstavljaju direktan financijski instrument namijenjen podršci MSP-ovima u njihovim digitalnim inicijativama. Cilj programa je omogućiti poduzećima pristup novim tehnologijama, znanjima i vještinama koje su ključne za digitalno doba, povećavajući time njihovu konkurentnost na tržištu.
 

Detalji o trećem krugu vaučera

U trećem krugu vaučera, MSP-ovi mogu aplicirati za sredstva koja će im pomoći u implementaciji digitalnih rješenja kao što su razvoj web stranica, izrada e-trgovina, digitalni marketing, softver za upravljanje odnosima s klijentima (CRM) i planiranje resursa poduzeća (ERP), kao i rješenja za cyber sigurnost. Program također podupire edukaciju zaposlenika za rad s novim digitalnim alatima i platformama.

  1. VAUČERI ZA DIGITALIZACIJU - Vaučer za poboljšanje digitalnih vještina (VDV)
  2. VAUČERI ZA DIGITALIZACIJU - Vaučer za digitalni marketing (VDM)
  3. VAUČERI ZA DIGITALIZACIJU - Vaučer za izradu strategije digitalne transformacije (VDT)
  4. VAUČERI ZA DIGITALIZACIJU - Vaučer za dijagnostiku kibernetičke otpornosti (VKO)
  5. VAUČERI ZA DIGITALIZACIJU - Vaučer za složena digitalna rješenja (VSD)

Kako se prijaviti

Za prijavu na treći krug vaučera za digitalizaciju, potrebno je slijediti nekoliko koraka koji obično uključuju:
  • Praćenje obavijesti Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja: Redovito pratite web stranicu i službene komunikacijske kanale Ministarstva kako biste bili u toku s objavama vezanim za treći krug vaučera.
  • Priprema dokumentacije: Prije nego što započnete s procesom prijave, prikupite svu potrebnu dokumentaciju koja se zahtijeva. To obično uključuje poslovni plan, opis projekta za koji tražite financiranje, financijske izvještaje poduzeća, i dokaze o sposobnosti realizacije projekta.
  • Online prijava: Proces prijave se većinom odvija online preko platforme koju odredi Ministarstvo. Na platformi ćete trebati ispuniti prijavni obrazac, u kojem ćete detaljno opisati svoj projekt, planirane aktivnosti i očekivane rezultate.
  • Praćenje statusa prijave: Nakon podnošenja prijave, važno je redovito provjeravati njezin status i odgovarati na eventualna dodatna pitanja ili zahtjeve za dopunom dokumentacije od strane Ministarstva.
  • Sudjelovanje u edukacijama: Ministarstvo može organizirati edukativne radionice ili seminare za zainteresirane prijavitelje kako bi ih detaljnije upoznalo s procesom prijave i kriterijima za dodjelu sredstava.

Zaključak

Budite korak ispred konkurencije i osigurajte svoje mjesto u trećem krugu vaučera za digitalizaciju. Ne propustite priliku da iskoristite bespovratna sredstva namijenjena za razvoj i poboljšanje vaših digitalnih marketinških inicijativa. Bilo da planirate unaprijediti online prisutnost, optimizirati web stranicu za tražilice ili pokrenuti ciljane oglašivačke kampanje, ovo je vaša šansa da vaše poslovanje podignete na višu razinu.
 
Ako vam je potrebna stručna pomoć ili savjetovanje naši stručnjaci su ovdje da vam pruže podršku, od početne analize i planiranja do konačne implementacije vaših digitalnih projekata. Kontaktirajte nas već danas i zajednički ćemo osmisliti strategiju koja će vašem poslovanju omogućiti rast i razvoj u digitalnom okruženju.

Pročitajte još korisnih članaka

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više