7 razloga zašto se oglašavati na Googleu!

7 razloga zašto se oglašavati na Googleu!

U svakodnevnom radu se često susrećemo s pitanjima oko oglašavanja na Googleu. Jeste li nesigurni oko toga je li Google oglašavanje dobar odabir za vas?

Donosimo pregled glavnih razloga zašto se oglašavati na Googleu - koje su glavne prednosti koje Google oglašavanje ima pred ostalim marketinškim aktivnostima.





Brzina


U žurbi ste? Oglašavanje na Googleu je jedna od najbržih marketinških aktivnosti. Rezultati se pojavljuju odmah po pokretanju oglašavanja. Ovo je vjerojatno najveći razlog za odabir Google Ads oglašavanja.


Doseg


Google dominira internetom i njegove reklame su svuda. Od rezultata pretraživanja do Googleovih oglasa na web stranicama. Oglašavanje preko Google mreže garantira najveći doseg vaše kampanje.


Plaćajte isključivo rezultate


Google Ads je PPC usluga što stoji za "Pay Per Click”, odnosno plaćanje po kliku. S Google Ads oglašavanjem plaćate samo kad osoba klikne na vaš oglas i posjeti vašu web stranicu.


Ciljanje


Oglašavanjem na Googleu možete biti sigurni kako će vaše oglase vidjeti upravo publika koju želite. Ciljanje po ključnim riječima, lokaciji, spolu, dobi, interesima, itd. garancija je uskog ciljanja i prikazivanja oglasa najrelevantnijoj publici.


Retargeting


Koliko često ste posjetili neki website, nakon čega ste počeli dobivati njihove reklame? Retargeting je jedna od mogućnosti Google oglašavanja s kojom ste često bili u kontaktu, ali da toga možda niste svjesni. Jednom kad osoba posjeti vaš website, moguće je naknadno joj prikazivati vaše oglase na drugim websiteovima.


Oglašavanje za svaki budžet


Neovisno o tome je li vaš budžet malen ili velik, Google će omogućiti svakome da prikaže svoje oglase. Razlika je samo u učestalosti prikazivanja; kampanje s velikim budžetom će se češće prikazivati.


Konkurencija se oglašava


Google oglašavanje postaje sve prisutnije čak i u industrijama s malenom konkurencijom. U rezultatima pretraživanja gdje se do jučer nitko nije oglašavao, konkurenti odlučuju iskoristiti nisku cijenu oglašavanja kako bi se prikazivali na vrhu rezultata oglašavanja. Na taj način konkurencija sama prisiljava ostale na oglašavanje!

Zainteresirani ste za pokretanje Google Ads oglašavanja? Obratite nam se za besplatnu analizu Google Ads oglašavanja za vašu web stranicu!

Pročitajte još korisnih članaka

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više