PayPal je stigao u Hrvatsku

PayPal je stigao u Hrvatsku
PayPal je napokon dostupan u Hrvatskoj za prodaju.

Mnogi su izrazili želju da imaju na svojim stranicama i web shopovima mogućnost primanja uplate preko PayPal-a. Za vas sretna vijest, to je sada moguće. Na žalost jedan veliki nedostatak je to što PayPal ne podržava hrvatsku kunu kao platno sredstvo tako da ćete sve svoje usluge morati naplaćivati u eurima ili dolarima.

No ako mislite prodavati van naših granica onda to nikome neće smetati. Za primanje uplata trebat će vam Visa ili bankovni račun u SAD-u.

Kako to funkcionira?
Sve uplate koje vam idu preko PayPal-a morate čekati 30 dana a PayPal vam ih uplaćuje na vašu VISU ili bankovni račun u SAD-u.
Kako je Vama VISA povezana, da li na devizni ili žiro račun, morat ćete sami to rješiti.

Naknada za transfer na VISU iznosi 5 dolara, dok se ništa ne naplaćuje transfer na bankovni račun u SAD-u. Isto tako vam naplaćuju i uslugu provizije za svaku transakciju a detaljnije iznose možete pročitati u njihovim uvjetima korištenja.
Možemo li prodavati PayPalom?

Naravno, jer je to usluga kao i bilo koja druga koja se nudi u Hrvatskoj. Kada prodajete inozemnim kupcima, porez plaćaju ovisno gdje se kupac nalazi, a domaćim kupcima uračunat će se porez i uredno ćete ispostaviti račun sa pripadajućim porezom. Za više detalja trebalo bi vam pomoći vaše knjigovodstvo.

Da li se isplati prodavati putem PayPal-a?
Dovoljno je činjenica da u svijetu ima 230 milijuna korisnika ovog servisa, te je takav potencijal ogroman za vašu prodaju.
Druga činjenica je da je ovaj servis iznimno siguran jer se prilikom kupovine ne unose nikakve brojeve kreditnih kartica, tako da su zlouporabe gotovo nemoguće.

Hoćete li se i vi upustiti u prodaju putem PayPal-a? 


@Bruno

Pročitajte još korisnih članaka

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više