Odlične vijesti za Instagram korisnike - nove funkcionalnosti i redizajn za desktop uređaje

Odlične vijesti za Instagram korisnike - nove funkcionalnosti 
i redizajn za desktop uređaje

Ako ste se koristeći Instagram na računalu osjećali kao da ste na nekom krivom mjestu i kao da uopće ne biste trebali koristiti ovu aplikaciju igdje drugdje no na mobitelu, moram vas utješiti kako niste jedini. Dizajn aplikacije zaista je loš i neprilagođen za velike ekrane.

No, čini se da će se situacija ipak uskoro promjeniti! Adam Mosseri, Instagram CEO na svojim je društvenim računima podjelio odlične vijesti koje će riješiti neke dosadašnje "probleme” s korištenjem Instagrama.

Naime, najavio je drastičnu izmjenu dizajna za desktop uređaje, navodeći da će novi dizajn biti čišći, brži i lakši za korištenje.

 

 

Pomaknuti će se izbornik i ikone kao što su home, pretraživanje, poruke i obavijesti u bočni dio, a stranica za istraživanje/pretraživanje prikazivati će cijelu rešetku koja će se protezati preko monitora. Nova bočna traka širit će se i sažimati ovisno o zaslonu na kojem se nalazite.

Osim novog dizajna koji će uskoro ugledati svjetlo dana, Instagram će omogućiti i novu funkciju za zakazivanje objava za Business račune te nove nogućnosti koje će promjeniti pogled na Reel-ove.

Dugoočekivana opcija zakazivanja objava funkcionirati će na način da će se uobičajenim koracima kreira objava, bila ona slika, carousel ili video. Uoči objavjivanja u "Advanced settings” otvorit će se mogućnost zakazivanja objave do 75 dana u budućnost. Naknadno izmjenjivanje zakazanih objava također će biti moguće kroz "more” menu.

Izvor: Neowin.com

Novosti po pitanju Reel-ova saznajemo pak od poznatog istraživača društvenih mreža, Alessandra Paluzzia koji često prvi otkriva zanimljive vijesti.

"Jedino društvene mreže s više video sadržaja prednjače u današnjem okruženju” zaključak je CEO-a Adama Mosseria i čini se kako se nove mogućnosti kreiraju upravo vođene tom mišlju.

Achievements, kao nova Reel funkcionalnost poticat će korisnike da snimaju što više i bolje, otključavati će se određenim radnjama kao što su suradnja s drugim kreatorima, stvaranje Reela interaktivnijim, korištenje zvuka i efekata u trendu te stvaranje više od jednog Reel-a u tjednu.

 Izvor: Socialmediatoday.com

Korisnici koji se često nazivaju i kreatori upravo zbog toga što kreiraju i doprinose sadržaju društvene mreže, biti će obaviješteni kada otključaju Achievement nakon što objave svoj Reel, a osim toga moći će pratiti što su zaradili i vidjeti Achievemente koje tek mogu zaraditi.

Iako će se mnogi korisnici veseliti ovim novostima, preostaje pričekati i neke druge dugoočekivane vijesti i izmjene poput tamnog načina rada, brisanja samo jedne slike iz carousel objave ili onog što ljuti mnoge - nedostatak Instagram aplikacije za iPad. Naime, ovo ipak nije visoko na ljestvici prioriteta za Instagram pa će korisinici ovih uređaja i dalje slike pregledavati na iPhone aplikaciji ili koristeći web browser.

Ako želite biti u korak s najnovim mogućnostima koje se nude na društvenim mrežama kontaktirajte nas i povjerite vođenje svog Instagram Business računa ili Facebook stranice našim stručnjacima za društvene mreže.

Pročitajte još korisnih članaka

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više