Kako koristiti Instagram Reels za rast vašeg brenda u 2024. godini

Kako koristiti Instagram Reels za rast vašeg brenda u 2024. godini

Instagram Reels postaje sve popularniji alat za brendove koji žele povećati svoju vidljivost i angažman na platformi. Evo kako možete iskoristiti Instagram Reels za rast vašeg branda u 2024. godini.

Za početak, Instagram Reels su kratki, dinamični videozapisi koji traju do maksimalno 90 sekundi. Dizajnirani su da budu zabavni, informativni i lako djeljivi, pružajući brendovima priliku da se povežu s publikom na kreativan način.

 

Zašto biste trebali uzi u obzir kreiranje Reelsa za svoj brend?

1. Visok Angažman

Reels imaju veći potencijal za angažman u usporedbi s tradicionalnim postovima ili storyima. Korisnici često provode više vremena gledajući Reels zbog njihovog zabavnog i brzog formata.

2. Veći Doseg

Algoritam Instagrama favorizira Reels, što znači da će vaši videozapisi vjerojatno biti prikazani većem broju korisnika, uključujući one koji vas još ne prate.

3. Kreativna Sloboda

Reels omogućuju brendovima da se izraze na kreativan način, koristeći efekte, glazbu i razne alate za uređivanje kako bi stvorili privlačan sadržaj koji ne mora biti profesionalno montiran.

 


Ipak, moramo reći kako svaki Reels nije sam po sebi uspješan i prava je umjetnost kreirati Reels koji će privući publiku i uz to prenijeti željenu informaciju. Moramo razumjeti da svaki neće postići željene rezultate i da će za uspješan Reels ponekad trebati i malo sreće.

Ipak, nekih se pravila moramo držati kako bi povećali šansu da budu uspješni, donosimo nekoliko:

 • Kratko i sadržajno: stvarajte sadržaj koji je kratak, ali informativan. Pokažite kako se koristi proizvod, podijelite brze savjete ili prikazujte zanimljive trenutke iz vašeg poslovanja.
 • Korištenje trendova: pratite aktualne trendove i izazove na Instagramu i prilagodite ih vašem brendu. Ovo će vam pomoći da se povežete s publikom koja prati te trendove.
 • Dodajte vrijednost: Osigurajte da svaki Reels koji objavite donese neku vrijednost vašim pratiteljima, bilo da je to edukativno, zabavno ili inspirativno.
 • Poziv na Akciju (CTA): Uključite jasan poziv na akciju u vašim Reelsima. To može biti nešto jednostavno poput "Pratite nas za više", "Posjetite našu web stranicu" ili "Podijelite ovaj video".

 

Kako bi kreirali uspješan Reel ponekad je dobro zaviriti i na tuđe profile. U svijetu Reelsa potrebno se svakodnevno inspirirati sadržajem na platformi ali i pratiti neke ustaljene načine i trendove.

Nekoliko vrsta Reelsova koje možete uvrstiti u svoju strategiju su:

 • How-to videozapisi: demonstrirajte kako koristiti vaš proizvod ili uslugu. Ovo je posebno korisno za brendove u industriji ljepote, hrane, ili tehnologije.
 • Behind-the-scenes: pokažite što se događa iza kulisa vaše tvrtke. Ovo može uključivati proizvodne procese, dnevne aktivnosti tima ili pripreme za događaje.
 • Korisnički generiran sadržaj: podijelite Reels koje su kreirali vaši korisnici. Ovo ne samo da povećava angažman, već i pokazuje autentičnost vašeg brenda.
 • Suradnja: surađujte s content creatorima ili influenserima koji će vas pozvati kao suradnika na kreirani Reels i tako postignite bolju vidljivost.
 •  

Izvor: Instagram Podravka, prikaz kreativne suradnje s ciljem angažmana publike

 

Kako znati koji nam je Reels bio najuspješniji?

 • Analitika: redovito pregledavajte analitiku vaših Reelsa kako biste razumjeli što funkcionira, a što ne. Obratite pažnju na metrike poput dosega, angažmana i broja dijeljenja.
 •  

  Izvor: Instagram, prikaz analitike

 • Povratne informacije: slušajte povratne informacije od vaših pratitelja. Komentari i poruke mogu vam dati uvid u to što vaša publika želi vidjeti više.

 

Možemo zaključiti kako postoji mnogo razloga da se iskušate u kreiranju Instagram Reelsova.

Ako Vam pritom zatreba pomoć kontaktirajte nas, naši će Vam stručnjaci rado pomoći.

Pročitajte još korisnih članaka

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više