Drugi krug vaučera za digitalizaciju!

Drugi krug vaučera za digitalizaciju!

Drugi krug Vaučera za digitalizaciju: iskoristite priliku za unapređenje vašeg poslovanja!

Ako ste propustili prvi krug prijava za Vaučere za digitalizaciju budite spremni na drugi krug koji kreće uskoro. Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je objavilo da će drugi krug prijava biti otvoren u studenom 2023. godine. Ovo je jedinstvena prilika za male i srednje poduzetnike da dobiju bespovratna sredstva za razvoj ili unapređenje svojih digitalnih marketinških strategija i aktivnosti.

Što su Vaučeri za digitalni marketing?

Vaučeri za digitalni marketing su jedna od pet kategorija Vaučera za digitalizaciju, koje su bespovratna sredstva koja se dodjeljuju malim i srednjim poduzetnicima (MSP-ovima) za nabavu digitalnih alata, opreme i usluga koje će im omogućiti uvođenje novih ili poboljšanje postojećih poslovnih modela, jačanje kapaciteta za provedbu digitalizacije i digitalne transformacije ili unapređenje kibernetičke sigurnosti.

Vaučeri za digitalni marketing su namijenjeni za razvoj ili unapređenje digitalnih marketinških strategija i aktivnosti, kao što su:
 • Izrada ili poboljšanje web stranice koja je prilagođena ciljnoj publici, optimizirana za tražilice i mobilne uređaje, sigurna i brza
 • Kreiranje ili poboljšanje prisutnosti na društvenim mrežama, kao što su Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter i sl., te stvaranje kvalitetnog sadržaja i interakcije s pratiteljima
 • Pokretanje ili poboljšanje online oglašavanja putem Google Ads, Facebook Ads, YouTube Ads i sl., te praćenje i analiza rezultata kampanja
 • Primjena ili poboljšanje e-mail marketinga, kao što je slanje newslettera, promotivnih ponuda, personaliziranih poruka i sl., te mjerenje i optimizacija učinka e-mailova
 • Korištenje ili poboljšanje drugih digitalnih marketinških alata i tehnika, kao što su blogovi, podcasti, videozapisi, webinari, influenceri, chatbotovi i sl.

 

Koliko iznose Vaučeri za digitalni marketing?

Visina vaučera za digitalni marketing iznosi 10.000 eura po poduzetniku. Sufinanciranje je 60%, što znači da poduzetnik mora osigurati 40% vlastitog udjela u projektu. Rok provedbe projekta je 12 mjeseci od potpisivanja ugovora.

Kako se prijaviti za Vaučere za digitalni marketing?

Prijave za drugi krug Vaučera za digitalizaciju će biti otvorene u studenom 2023. godine. Prijave se podnose elektronički putem sustava eFondovi. Prijava se sastoji od popunjavanja online obrasca i prilaganja potrebne dokumentacije.
Za prijavu je potrebno odabrati vrstu vaučera - u ovom slučaju vaučer za digitalni marketing - i jednog od pružatelja usluga koji je upisan u Katalog pružatelja usluga u okviru Poziva "Vaučeri za digitalizaciju".
Nivago je potvrđeni pružatelj usluga za digitalni marketing te vam možemo pružiti usluge kao što su promocija putem društvenih mreža (Facebook, Instagram), Google oglašavanje, SEO optimizacija, te izrada web stranica i web trgovina.

Kako se pripremiti za drugi krug Vaučera za digitalizaciju?

Ako želite iskoristiti ovu priliku za poboljšanje vašeg digitalnog marketinga, preporučujemo vam da se što prije pripremite za drugi krug prijava. Evo nekoliko savjeta kako to učiniti:
 • Analizirajte vaše trenutno stanje i potrebe u području digitalnog marketinga. Odredite koje su vaše digitalne slabosti i prilike, koje ciljeve želite postići i koje aktivnosti trebate poduzeti.
 • Informirajte se o uvjetima i kriterijima Poziva "Vaučeri za digitalizaciju”. Pročitajte detaljno tekst Poziva, upute za prijavitelje i ostalu relevantnu dokumentaciju koja je dostupna na web stranici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.
 • Pripremite potrebnu dokumentaciju za prijavu. Ovisno o vrsti vaučera, to može uključivati: presliku osobne iskaznice ili putovnice, presliku izvatka iz sudskog ili obrtnog registra, presliku potvrde o poreznom statusu, presliku financijskih izvještaja, presliku ponude pružatelja usluge, plan provedbe projekta, izjavu o prihvatljivosti troškova i sl.
 • Pratite rokove i obavijesti o Pozivu. Budite spremni na vrijeme podnijeti svoju prijavu putem sustava eFondovi. Pratite web stranicu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za sve novosti i obavijesti o Pozivu.

Zašto se prijaviti za Vaučere za digitalni marketing?

Vaučeri za digitalni marketing su odlična prilika za male i srednje poduzetnike da poboljšaju svoj digitalni marketing uz pomoć digitalnih tehnologija. Digitalni marketing može donijeti brojne prednosti, kao što su:
 • Povećanje vidljivosti i prepoznatljivosti vašeg brenda na internetu
 • Privlačenje i zadržavanje većeg broja potencijalnih i postojećih kupaca
 • Povećanje prometa i konverzija na vašoj web stranici
 • Poboljšanje odnosa i lojalnosti s vašim kupcima
 • Povećanje povrata ulaganja (ROI) u vaše marketinške aktivnosti
 • Praćenje i mjerenje učinka vašeg digitalnog marketinga
Postoje tri roka za prijave za vaučere za digitalizaciju:
 • Prvi rok: od 1. lipnja 2023. do 7. srpnja 2023.
 • Drugi rok: od 1. studenog 2023. do 1. prosinca 2023.
 • Treći rok: od 1. ožujka 2024. do 1. travnja 2024.
Pripremite se na vrijeme za drugi krug Vaučera za digitalizaciju i iskoristite bespovratna sredstva za razvoj ili unapređenje vaših digitalnih marketinških strategija i aktivnosti. U slučaju da vam je potrebna pomoć obratite nam se za savjet i naši će Vam stručnjaci rado pomoći.

Pročitajte još korisnih članaka

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više