img1
Više uopće nije pitanje je li potrebno imati web stranicu. Pitanje je KAKO imati uspješnu web stranicu? Kako pretvoriti posjetitelje u kupce? Bez obzira bazira li se vaše poslovanje na internetu, ili ne, činjenica je da svi započinju kupnju istraživanjem na internetu. Ponekad samo tražimo informaciju, ponekad smo spremni odmah kupiti proizvod. No internet stranica je ono što kupci prvo vide. Ona predstavlja Vas.
 

Iz dana u dan sve je veći broj registriranih domena i web stranica različitog dizajna, sadržaja, novih ideja i vrhunskih aplikacija. Standardi su postavljeni vrlo visoko, a vi ih morate dosegnuti. Mnogi će, posebno u početnoj fazi tvrtke, odlučiti se za "isplativiju", besplatnu izradu web stranice. Je li zaista to isplativija opcija? Proveli smo istraživanje, usporedili, izvagali i evo koje rezultate smo dobili.
 

Prednosti besplatne izrade web stranice

Prije svega, kako bi odlučili je li za vas dovoljna opcija besplatne izrade web stranice, morate odrediti koje su vaše potrebe i koji je vaš cilj. Primjerice, potpuno različita web stranica je potrebna nekome tko prodaje nekoliko kategorija različitog proizvoda, ili nekome tko želi voditi blog.

Najveća prednost izrade besplatne web stranice je, logično, to što je besplatna. Vrlo je jednostavna za izradu bez naprednog informatičkog znanja. Tako je danas popularna izrada web stranica u CMSu, gdje već postoje gotovi predlošci. 


Nedostaci besplatne izrade web stranica

Najveći nedostatak je taj što ne postoji korisnička podrška. Brojne su mogućnosti koje nudi besplatna opcija izrade web stranica, i ponekad su mogućnosti koje ona nudi sasvim dovoljne. No prije utroška vašeg vremena (i živaca) imajte na umu da besplatna web stranica, u konačnici ipak nije BESPLATNA. A to se obično otkrije tek naknadno.
 
Svaki problem, svaka promjena ili dorada, na žalost, ipak se plaća. Podršku gotovo nemate, pa ukoliko nemate i potrebnog informatičkog znanja, ovo nikako nije opcija za vas. Većina korisnika, nakon nekog vremena, ipak potraži pomoć stručnjaka.


To je tajna besplatne izrade web stranica.

Zamislimo da vam mobitel služi za obavljanje velikog dijela posla, i većine obaveza. Šaljete mailove, vodite bilješke, koristite GPS i razne aplikacije. Što ćete izabrati, pametni telefon ili standardni mobitel bez naprednih funkcija? A što ako vam mobitel služi isključivo za jedan poziv dnevno? Klasičan mobitel je sasvim dovoljan. 

Upravo tako je i s web stranicom. Dovoljno vam je osnovno, onda je ta opcija za vas. No ako glavninu posla obavljate na internetu, i preko web stranice, onda taj izrazito važan segment poslovanja ipak prepustite stručnjacima. Osim profesionalne izrade, dobiti ćete i stalnu tehničku podršku. To znači da ćete uza sebe imati osobe koje vam pomažu i rješavaju probleme koji nastaju sazrijevanjem i radom stranice. 

Imate dodatnih pitanja? Dobili ste ideju? Javite nam se!